Epizoda 4.
U osima Mirande se video stah kojem je malo falilo da imakne kontroli.
- Odgovori mi bestidnice!! - viknula je Ana vukuci Alejandra za rukav.
- Pa vidis valjda.... - rekao je prevrnuvsi ocima.
- Nemoj mi molim te reci da si me varao sa .... ovom?! - rekla je i pogledala Mirandu sa gadjenjem.
- Ej, lakse malo! Ona ima svoje ime, jasno?! - Alejandro ju je stisnuo za ruku.
Ana je jecala i tiho rekla:
- Pusti me....boli me....
- Bolece te jos vise ako je budes uvredila bar jos jednom. - rekao je.
Miranda je bila ponosna na njega. Decko kojeg voli je sutnuo svoju devojku zbog nje. Dobro...nije je zvanicno sutnuo, ali osecala je da se to blizi.
- Ja ne mogu da verujem sta vidim sopstvenim ocima.... - rekla je Ana i mlatila rukama pokusavajuci da se smiri. - Kako se ovo desilo? Da li ovo dugo traje? - rekla je.
- Ne. - Miranda je rekla uzurbano.
- I vise nego sto mozes da zamislis. - rekao je Alejandro misleci na to da je njihova ljubav zapravo trajala celoga zivota.
Gledala je ne verujuci sopstvenim usima. Otvorila je vilicu koja je pala do patosa, koju joj je drugarica sa strane vratila na mesto.
- Zasto jednostavno nisi mogao lepo sa mnom da raskines? Ili jednostavno da sacekas da odem...? - rekla je.
- Pa vidi... - rekao je Alejandro.
- Nije on kriv! - prekinula ga je Miranda. - Ja sam kriva, ja sam ga poljubila. Zaljubljena sam u njega. - rekla je samouvereno.
Ovo je bilo previse za Anu. Samo se opustila i pala u nazad. Drugarice su je uhvatile i pocele da joj mlate rukama ispred lica, umesto lepeze. Vratila se sebi.
- Ili ona ili ja Alejandro? - rekla je Ana i prostrelila prvo njega pa Mirandu pogledom.
- Mora da se salis. Da pustim devojku koju celog zivota cekam zbog obicne cilidersice? - rekao je, zagrlio Mirandu i okrenuo ledja Ani.
- Ako sad odes zauvek je gotovo, ne racunaj vise na mene! - preteci mu je rekla.
- Nisam ni nameravao da racunam na tebe. - pogledao ju je zadnji put i uputio se ka izlazu.
Iako nije zelela sebi da prizna, Ana se zaljubila u njega. On je bio njena prva ljubav. Svi ostali su joj bili isti, prolazni. Taj raskid joj je pao teze nego sto je mislila i obecala je da ce im se osvetiti. Samo sto je od tada mnogo proslo. Od osvete ni traga, ni glasa, kao ni od nje.
Miranda i Alejandro su otisli do grada. Setali su dugo, drzeci se za ruke i na svakom metru stajali da se poljube. Otisli su na plazu i dugo setali obalama.
- Mozes li mi reci otkud to da si me poljubila? - rekao je Alejandro sedajuci na pesak.
- Ne znam, zelela sam to. - rekla je sedajuci pored njega i gledajuci u nebo.
- Pa ne znam, ne lici mi to na tebe. - rekao je i uhvatio je za bradu.
- A zasto si ti rekao duze nego sto mislis? ....i zaljubljen sam u nju? - rekla je iako je znala odgovor, ali je zelela da to cuje iz njegovih usta.
- Znas Miranda... - pustio joj je lice i pogledao u pesak. - Ja inace ne pricam o svojim osecanjima. Naravno, volim da volim i budem voljen...ali, na neki nacin samo sa tobom osecam nesto sto ni sa kim drugim ranije nisam... Mislim da je to ljubav. Ona prava, nesvesna. Ne zelim da priznam ni sebi ni tebi, a volim te. - pogledao ju je pravo u oci. - Zaista...
- Oh... - rekla je gledajuci ga u divno plavetnilo njegovih ociju u kojima je ugledala sebe. Nema lepseg osecaja kad u ocima voljene osobe ugledas sebe. - Alejandro, mislim da sam celog zivota cekala tebe. Kad sam videla tebe sa Anom kidala sam se iznutra, vristala sam...
- Videlo se.... - rekao joj je podrugljivo, ali s dobrom namerom.
- Hehe mars, ludice. - rekla je i nasmejala se. - Ozbiljno. Mi smo sad u vezi? - rekla je.
- Da li smo u vezi? - rekao je nekako cudeci se.
- Oh...izvini, nisam htela da te gusim...samo sam mislila....Ma nema veze... - rekla je razocaravajuci se.
- Miranda, ti si bistra devojka, ne znam kako mozes da postavis tako glupavo pitanje. Naravno da smo u vezi... - rekao je poljubivsi je. Grlili su se i legli na pesak. Mirandi je svet stao. Zelela je da zauvek bude pored njega, da ga voli i ljubi celoga zivota. Cak dok je racunala, malo joj je bio ceo zivot s njim. Njegova ruka je zalutala ispod njene majice.
- Ne! - rekla je i odgurnula ga.
- Ne..ovaj, nisi shvatila....nisam zeleo da se je...da volimo ljubav...Samo sam zeleo da se mazimo... - rekao je i nevino se nasmejao.
- Hajde da ti verujem. - uzvratila mu je osmeh i zagrlila ga svom snagom. Kao da je poslednji put.
Na putu ka kuci oboje su bili srecni.Sreca se caklila u njihovim ocima. Nije bilo moguce ne primetiti. Nisu znali kako da kazu roditeljima.
- Bejbi... - rekao je Alejandro Mirandi.
- Da?
- Ne zelimda me pogresno shvatis, ali....ne znam kako da kazemo nasima... ono... Ne zelim tajnu vezu, nego.. - bilo mu je neprijatno.
- Razumem. To sam upravo ja htela da ti kazem, ali si me preduhitrio. - nasmejala se.
- Uh...dobro je....laknulo mi je... - uzvratio je osmeh.
Otpratio ju je do coska kuce i vratio se svojoj. Usao je u kucu.
- Hej...dosao sam! - viknuo je.
- Hej sine. - poljubila ga je gospodja Alma. - veceras idemo kod Gonzalesovih na veceru.
- Veceras...? Kod Gonzalesovih...? - rekao je u isto vreme i srecan i nervozan.
- Da... sto? Nesto nije uredu? - rekla je gledajuci ga.
- Ne, ne..sve je uredu..Idem da se spremim. - rekao je i odjurio na sprat.
Svo vreme dok se vozio u limuzini bio je nervozan. Kad su usli u kucu Alma i Julia su se izljubile, a Guillermo i Guido su se gospodski rukovali.
- Mama, ko je to dosao? - u rozoj suknjici i beloj majicici sa leprsavom plavom kosom niz stepenice je trckala Miranda sa osmehom. Cim je videla Alejandra zakasljala se i osmeh je opao.
- Hej sreco, vec sam htela da te zovem. Hajde, veceramo zajedno. Sta ti je? - rekla je Julia.
- Nista.... Dobar dan gospodjo i gospodine Cardona.
- Cao lepotice. - rekla je Alma. - Sta je bilo? Vas dvoje se necete pozdraviti? - rekla je gledajuci u njih cudno. - Da se niste vi nesto posvadjali?
- Ne, nismo... - rekla je Miranda.
- Nismo, naravno... - rekao je Alejandro i prisao Mirandi. Krenuo je da je poljubi u obraz koji je bio jako crven od stida.